Učinkovita pomoč: Terapevtska vadba prvič tudi v Celju!

Življenjski slog našega časa je z gibalnega vidika precej monoton. Večina delovnih mest je oblikovana tako, da prevladujejo statični in sedeči položaji, ponavljajoči se gibi in enostranske obremenitve hrbta.

Tako ni nič nenavadnega, da že 30-letniki tarnajo nad bolečinami v hrbtenici, vratu, ramenih in podobno. Nepravilna drža postane z leti vzrok za kronične težave, bolečine in različne omejitve.

Takrat je čas za vključitev v terapevtsko vadbo!

Terapevtska vadba je namenjena predvsem ljudem s kroničnimi bolečinami, ki zaradi različnih razlogov ne sodijo na klasične skupinske vadbe, za posameznike po operacijah, ter za vse po končani fizioterapevtski obravnavi ali zdravljenju, ki še niso dosegli stanja pred poškodbo oziroma bolečinami.



Obrabe velikih sklepov kolka, kolena, ramena, se navadno zdravijo operativno, z menjavo sklepa. Temu sledi rehabilitacija. Človek po taki operaciji v večji meri miruje in s tem izgublja veliko mišične moči in mase.

S pravilno in zadostno vadbo pa se lahko zelo hitro vrne v vsakdanjo rutino in uživa v vseh prostočasnih aktivnostih, ki ga veselijo. Glavni cilj terapevtske vadbe je povrnitev funkcionalnosti vsakega posameznika.

Očitne razlike od klasičnih vadb za hrbtenico in ostalega

Splošni napotki, ki jih bolnik prejme, da naj pri bolečinah v kolenu vozi kolo ali pri bolečinah v hrbetnici plava, so lahko dobro dopolnilo k rehabilitaciji, ne morejo in ne smejo pa biti edini napotki.

S tem namenom v Gibalno terapevtskem centru Kinesis, k vsakemu posamezniku pristopimo celostno: na začetku vedno opravimo diagnostično testiranje, kjer pregledamo že obstoječo zdravstveno dokumentacijo, bolnika kineziološko in fizioterapevtsko stestiramo, ter skupaj določimo terapevtske cilje. Testiranje nam služi predvsem za oblikovanje individualno prilagojenega rehabilitacijskega načrta.

Na vadbah do 4 osebe ste deležni neprestanega strokovnega nadzora in prilagajanja vaj glede na trenutno telesno pripravljenost.


Cenovno dostopnejša, a nič manj učinkovita.

Terapevtska vadba poteka v manjših skupinah do 4 osebe. Le majhne skupine omogočajo ustrezen individualen nadzor nad izvedbo gibanja.

Pri terapevtski vadbi gre za cenovno bolj dostopno obliko rehabilitacije, kjer v manjših skupinah dosežemo zelo podobne rezultate kot pri individualnih vadbah.

Terapevtska vadba ima en glavni cilj

Pri terapevtski vadbi želimo povrniti funkcionalnost in odpraviti bolečine. Cilj je, da se lahko bolnik v najkrajšem možnem času udejstvuje v vseh aktivnostih, ki ga veselijo, pa naj bo to smučanje, tenis, planinarjenje, igranje z vnuki ali kaj podobnega.

Ta cilj je dosežen, ko vse aktivnosti izvaja brez omejitev in bolečin, in to še lažje kot pred poškodbo ali bolečinami.

Zato že danes naredite prvi korak ter se pridružite naši terapevtski vadbi, kjer boste z našo pomočjo v najkrajšem možnem času dosegli zastavljene cilje!