Novoletne zaobljube - Zakaj se jih tako težko držimo?

Se tudi na vašem seznamu novoletnih zaobljub vsako leto znajde tista o izgubi telesne teže?

Novoletne zaobljube so koristne, saj gre za spremembe, ki  bi nam dolgoročno lahko izboljšale  življenje. A pogosto si jih zadamo, morda jih celo zapišemo na kos papirja a kmalu nanje pozabimo.

Nekje pri prvem spomladanskem čiščenju pa najdemo taisti košček papirja skrbno spravljen  v predalu. Kislo se nasmehnemo ob branju načrtov in ciljev, ki smo si jih tako optimistično zadali.

V čem je torej težava?

Največkrat se zaobljube držimo v prvem tednu januarja, kmalu pa žar zavzetosti popusti, saj dejanskih planov za naprej nimamo. Zaradi pomankanja zavzetosti pri uresničevanja zaobljub smo neuspešni.


Kako uspešno realizirati zaobljube?

1. Zapišite svoje zaobljube

Zapišite svoje zaobljube na list papirja in ga postavite na vidno mesto.

2. Zaobljube naj bodo merljive

Namesto, da boste z novim letom pogosteje telesno aktivni, si raje zadajte, da se boste s športom ukvarjali dvakrat / trikrat tedensko, vaš trening pa bo trajal vsaj šestdeset minut. Na koledarju si označujte križce. Tako boste zlahka merili, če se cilja držite ali ne.

3. Začnite počasi

Majhni koraki so najboljša pot do cilja, zato je vsekakor najbolje, da se odločite za to možnost.
Če boste svoj življenjski slog spreminjali počasi in postopoma, bo vaša pot precej lažja, vaši rezultati pa bolj trajni.

Enako velja tudi za telesno aktivnost. Če doslej niste telovadili, verjetno ni realno pričakovati, da boste odslej vsakodnevno obiskovali vodene vadbe, ker se vam bodo prej ali slej uprle.

4. Izberite strokovno vadbo

Izjemnega pomena je izbrati pravo vadbo, kjer vam bo nuden strokovni nadzor in spremljanje napredka.

Pri  nas lahko vadite v manjših skupinah, kjer vam vadbo lahko še bolj individualno prilagodimo!

V centru Kinesis vsakega udeleženca najprej stehtamo in analiziramo telesno sestavo, naredimo vadbeni načrt, svetujemo primerno uravnoteženo prehrano in na podlagi tega postavimo cilje. Skupaj z vami izberemo vadbo, ki vam najbolj ustreza.

PRI NAS SPREMLJAMO NAPREDEK! 

Napredek spremljamo s ponovljenimi meritvami telesne sestave z bioimpendanco. Tako dobimo vpogled v spremembe, ki se dogajajo v našem telesu. Seznanjene boste s spremembo telesne teže, pridobivanjem mišične mase, izgubo maščobe.

Če želite napredek in rezultat, je potrebna vadba 2 krat tedensko. Le tako dosežemo vse dobre učinke, ki jih nudi kvalitetna telesna aktivnost.


5. Vključite prijatelje

Pogovarjajte se. Poiščite prijatelje, sorodnike, sodelavce, znance na telovadbi, ki imajo enake cilje in si bodite v oporo. Tako bodo cilji hitreje doseženi, pa še zabavali se boste zraven. V centru Kinesis obema udeležencema nudimo 30% POPUST!

6. Ne odnehajte

Ključ do uspeha leži v odločitvi. V odločitvi, da zmorete doseči cilj. Bodite dosledni in ne odnehajte.

Življenje je serija vzponov in padcev. Nikoli vam ne bo uspelo brez padcev, a če vam bo po vsakem padcu uspelo vstati in nadaljevati pot k novim vzponom, boste gotovo dosegli svoj cilj.

Srečno 😊