Vadba za nosečnice v Celju

Vse si želimo lepe nosečnosti, ki bi potekala in se končala s čim manj težavami. K temu veliko pripomore telesna vadba, ki na pravilen način poskrbi za vaše telo.
Poskrbite zase in se priključite eni izmed skupinskih vadb za nosečnice v Centru Kinesis!


Kakšne koristi ima vadba v nosečnosti?
Vzdržuje se telesna pripravljenost
Nadzorovano narašča telesna teža
Zmanjšajo se bolečine (v medenici, ledvenem delu hrbtenice, trtici, krčne žile, itd)
Izboljša se telesna drža
Izboljša se nevrološki razvoj otroka
Skrajša se čas poroda
Manj težav med porodom
Hitrejše okrevanje po porodu


Kako pogosto je lahko nosečnica aktivna?

Če nosečnica nima hujših zdravstvenih težav, se priporoča, da je zmerno telesno aktivna vsaj pol ure dnevno, po možnosti vsak dan ali večino dni v tednu. Pri tem mora biti intenzivnost vseh izvajanih aktivnosti taka, da se nosečnica lahko pogovarja.

Za nosečnico je primerno, da 2-krat tedensko obiskuje organizirano vadbo, kjer dobiva nove informacije o nosečnosti in vadbi v nosečnosti. Nato pa se samostojno ukvarja s športno vadbo 2-5 krat tedensko.

Zakaj so mišice medeničnega dna tako pomembne?

Mišice medeničnega dna podpirajo maternico, mehur in debelo črevo. Sodelujejo pri zadrževanju blata in urina, prav tako pa pripomorejo k stabilnosti hrbtenice in medeničnega obroča.

Med nosečnostjo je medenično dno pod velikim pritiskom zaradi povečane teže, spremenjene drže in vpliva hormonov. Obremenitev je največja v zadnjem trimesečju.

Med porodom se mišice medeničnega dna prilagodijo prehodu otroka skozi porodni kanal. Če so te mišice šibke, lahko pride do razpok v mišičnih vlaknih in med njimi. Po porodu je zato lahko posledica ohlapna nožnica, spusti organov pa tudi uhajanje vode.

Vadba mišic medeničnega dna bo olajšala porod, zgradila strukturno podporo medenice in preprečila nastanek ohlapne nožnice in urinske inkontinence.



Ali nudite tudi kakšne ugodnosti za nosečnice?

Ob nakupu trimesečne 2-krat tedenske karte za skupinsko vadbo za nosečnice, vam podarimo BREZPLAČEN ULTRAZVOK!*

Zelo se svetuje, da se v času nosečnosti izbere prilagojeno vadbo, ki bo bodočo mamico telesno in mentalno pripravila na porod in ji omogočila najhitrejšo možno vrnitev po porodu.