Dogodki v Centru Kinesis - Predavanje o bolečinah v hrbtenici

V Gibalno terapevtskem centru Kinesis smo 14.6.2017 izvedli predavanje na temo bolečin v hrbtenici.

Spoznali smo osnove anatomije hrbtenice, glavne degenerativne bolezni, kaj narediti preventivno, da se bolečine ne bi pojavile in kaj storiti, ko nas hrbtenica že boli.


Na spodnjih slikah si lahko ogledate nekaj slik z dogodka, ki je bil tako teoretičen kot tudi praktičen. Udeleženci so lahko preizkusili pravilne krepilne in raztezne vaje za hrbtenico, prav tako smo jim predstavili prehranski dodatek FortiFit, ki je zelo pomemben pri osebah z diagnosticirano osteoporozo.





In kaj pravzaprav je FortiFit? 

FortiFit je dietetično živilo na osnovi beljakovin sirotke, z dodatkom mešanice ostalih esencialnih aminokislin, levcina, vitamina D in kalcija. Levcin direktno stimulira gradnjo mišic. 

Preparat je primeren za vse odrasle, starejše od 18 let. Na voljo je v dveh okusih (jagoda in vanilija).

Izdelek je še posebej koristen za starejše bolnike, ki iz različnih razlogov izgubijo mišično maso, kar privede do krhkosti in šibkosti mišic (sarkopenija). Več o tem si lahko preberete na našem blogu (Kaj je sarkopenija?)

Pripravek zaužit po vadbi preprečuje nadaljnjo izgubo mišične in kostne mase ter pripomore h hitrejšem pridobivanju moči. 

Kaj vsebuje FortiFit?

Na obrok / 6 meric = 40 g prahu + 125 ml hladne vode, 370 kCal
  • 20,7 g beljakovin
  • 10,6 g esencialnih aminokislin
  • 2,8 g levcina
  • 20 μg vitamina D3 (800 IE)
  • 500 mg kalcija

V našem centru FortiFit svetujemo po vadbi vsem tistim, ki iz različnih razlogov zaužijejo v hrani malo beljakovin (vegani, vegetarijanci, presnojedci…).


Še enkrat, hvala vsem, ki ste prišli. 

Mi že razmišljamo o naslednjem dogodku, do takrat pa nas spremljajte na facebook strani ali na center-kinesis.si