Menopavza je čas za Vas!

Menopavza je navadno čas, ko prihaja do hormonskih sprememb. Jajčnik ne deluje več optimalno. Nočno znojenje, vročinski navali čez dan, utrujenost, nespečnost, nervoza, vse to jemlje energijo in voljo. Kasneje se pridružijo težave s suho nožnico, uhajanje urina različnih oblik.

Večina žensk išče rešitev. Fitoestrogeni (Menoflavon, Remifemin, itd.) so v prosti prodaji dosegljivi preparati, ki pa delujejo predvsem kot placebo. Ženski s hudimi težavami prav nič ne pomagajo. Naslednja pot ženske v obdobju menopavze, je navadno ginekolog.


Ali obstoja metoda, ki je visoko učinkovita pa brez neželenih stranskih učinkov?

Da, obstaja. A žal ne v obliki tablet, ki bi jih uporabnica pojedla, nato pa sedla v naslanjač in se počutila spet kot pred desetletji.

Zelo učinkovita metoda preganjanja hormonskih motenj je primerno intenzivna telesna aktivnost. Ta nas dvigne na višji energetski nivo, napolni z močjo in nas naredi trdne v vsakdanjih težavah.

Citokini imunskega odziva, ki pri tem nastajajo nas naredijo odporne na prehladna obolenja. Z miokini, ki nastajajo pri mišični aktivnosti, se krepi kostnina in mišična moč. Endorfini, ki se izločajo iz možganov nam povečajo veselje do življenja. Zniža se krvni sladkor, krvni pritisk.


Kako poteka program FIT50?

V našem centru Kinesis izvajamo vadbe, specializirane za perimenopavzalno in postmenopavzalno obdobje. Ob začetku programa vam izmerimo telesno sestavo in zmogljivost. Vadbe izvajamo dvakrat tedensko v obliki vaj za moč, gibljivost in koordinacijo. Svetujemo tudi primerne aerobne aktivnosti ter zdravo, uravnoteženo prehrano.

PRI NAS SPREMLJAMO NAPREDEK! 

Napredek spremljamo s ponovljenimi meritvami telesne sestave z bioimpendanco. Tako dobimo vpogled v spremembe, ki se dogajajo v našem telesu. Seznanjene boste s spremembo telesne teže, pridobivanjem mišične mase, izgubo maščobe.

Če želite napredek in rezultat, je potrebna vadba 2 krat tedensko. Le tako dosežemo vse dobre učinke, ki jih nudi kvalitetna telesna aktivnost.

Ob dobri vadbi se bo večalo zadovoljstvo in zmanjšal stres - počutile se boste mlajše in to bodo kaj kmalu opazili tudi drugi.

Pridružite se nam že danes in naredite prvi korak k boljšemu zdravju in počutju!